24.2.2016

Vuokramökit

Vuokramökkimme sijaitsevat Saimalla Siikaveden rannalla. Vesistö on humuspitoinen, mutta puhdas. Sinilevää esiintyy hyvin harvoin. Virallinen laivareitti menee vesistön poikki ja suurempi Luonterin vesistö on kohtalaisen lähellä. Siikavesi ei ole saimaannorpan asuinvesiä vielä, mutta muutamaan otteeseen ne ovat käyneet uistelijoille näyttäytymässä. Luonterilla on vakituista asustusta norppien muodossa. Nykyään on Saimaan rannat aika pitkälti kaavoitettu, joten täälläkin on mökkejä useampikin rannoilla. Silti mökeillämme saa olla melko rauhassa, vastarannalle on tarpeeksi pitkä matka.

Meillä on kolme mökkiä joita vuokraamme. Mäntyranta on vanhin, vuonna -71 rakennettu ja -03 peruskorjattu. Mökki on ihan vain kesäkäytössä. Halkokallio on myös vain kesäkäytössä, rakennettu -05. Mökki ei ole tällä hetkellä vapaana, sillä se on koko kesäksi jo varattu. Uusin mökkimme Kallioranta valmistui loppuvuodesta 2015 ja aloitamme sen vuokraamisen vuoden 2016 kesällä. Jokaisella mökillä on käytettävissä soutuvene sekä yksi katiska, jolla voi kalastaa. Soutuveneeseen voi vuokrata myös sähköperämoottorin. Vuokralaisen kanssa allekirjoitetaan vuokrasopimus, kun mökille saavutaan. Samalla käydään paikat silmämääräisesti läpi ja esitellään mökki ja ympäristö. Tarkempia tietoja on jokaisesta mökistä erikseen, kuvien kera.

DSC_0108 1

Kuva on Kalliorannan laiturilta.

Etäisyyksiä

Kilometrit on pyöristetty lähimpään tasalukuun. Etäisyyttä Juvalle 30 km Helsinkiin 300 km, Mikkeliin 70 km ja Savonlinnaan 80 km ja Puumalaan 40 km. Koikkalan kesätori 10 km. Lähin kauppa Koikkalassa joka on kioskityyppinen kyläkauppa mistä saa perus elintarvikkeita. Bussipysäkille on matkaa 7 km ja lähin laskettelurinne on hasamäki Juvalla, minne on matkaa 30 km. Lähistöllä on myös nähtävyytenä hiidenkirnu, minne matkaa 5 km. Myös Hiidenmaan vaellusreitit ovat lähellä, ne vaativat hieman veneilyä.